LUENNOT

Koiran elekieli ja stressi -seminaari

Luennoitsija: Miira Hellsten
Paikka: KS Kennelkerho halli, Kuormaajantie 19, Jyväskylä

Seminaaripäiviä: 27.4.2019 klo 10-16
Hinta: 35€ jäsen / 40 € ei jäsen, jos osallistut vain tälle luennolle!

HUOM! Elekieli ja stressi sekä Rähjäämätön ja arkailematon koira BAT2.0 -seminaarit 27. - 28.4.2019 
yhteishintaan 70€ jäsen / 80€ ei jäsen

ILMOITTAUTUMINEN 25.3.2019 mennessä:
sähköpostilla kennel.angelines(a)gmail.com
tekstiviestillä tai WA 040 5551870


Miksi suosittelemme jokaiselle koiranomistajalle koiran elekieli ja stressi –seminaaria?

Jos ymmärrämme elekieltä paremmin, voimme:

Ehkäistä ja estää käytöksiä joita emme halua vahvistaa kuten erilaiset konfliktitilanteet: koira – ihminen, koira –koira jne.
Voimme vahvistaa haluamiamme koiran käytöksiä
Oppiaksemme huomaamaan jos koiralla kipua / milloin se voi hyvin
Luodaksemme paremman suhteen koiraamme
Miksi koira kääntää päätään poispäin, pissaa puskaan tai menee maahan tavatessaan toisen koiran tai ihmisen? Miksi se haukottelee, kun sitä harjataan tai leikataan kynsiä. Miksi toinen koira samassa tilanteessa murisee tai jopa yrittää näykätä? Koirien elekieli ja stressi -luennolla käydään läpi kuvien ja videoiden kera koirien elekieltä.

Koirien elekieli eroaa hyvin paljon ihmisen elekielestä, joten väärinymmärryksiä syntyy helposti. Ihminen ei voi oppia puhumaan täydellistä ”koiraa”, mutta suhde paranee huomattavasti, kun oppii ymmärtämään nelijalkaisen kieltä edes auttavasti ja vahvistaa siitä rauhoittavia osia. Joitain eleitä ihminen voi itsekin käyttää rauhoittelumielessä mm hoitotoimissa, yksinolon opettamisessa, ohitustilanteissa, riitapukareita erottaessa jne. Stressi-osuudessa pohdimme, kuinka koira voi kokea stressiä aivan yhtä monesta eri asiasta kuin ihminenkin ja kuinka eri tavoilla koira voi oirehtia huonoa oloaan. Käymme läpi myös erilaisia keinoja stressin lievittämiseen.


BAT 2.0 - ohitukset ja kohtaamiset maltilliseksi 

su 28.4.2019
Luennoitsija: Miira Hellsten

Paikka: KS Kennelkerho halli, Kuormaajantie 19, Jyväskylä
Seminaaripäiviä: 28.4.2019 klo 10 - 16

Hinta: 40€ jäsen / 50€ ei jäsen, jos osallistut vain tälle luennolle!

ILMOITTAUTUMINEN 25.3.2019 mennessä:
sähköpostilla kennel.angelines(a)gmail.com
tekstiviestillä tai WA 040 5551870

Tästä seminaarista hyötyy jokainen koiranomistaja koiran ulkoilutus, häiriönsieto- ja käsittelytilanteissa. ”BAT 2.0 on elämäntapa”, kuten Miiran BAT 2.0. seminaariin syksyllä osallistunut kuuntelija kirjoitti osuvasti palautelomakkeeseen.

Amerikkalaisen eläintenkouluttaja Grisha Stewartin kehittämässä BAT 2.0. eli Behavior Adjustment Training 2.0 -menetelmässä (uusin 2.0-metodi luotu vuonna 2014) autetaan niin koiria kuin muitakin eläinlajeja oppimaan itsevarmuutta ja sosiaalisia, kohteliaita käytöstaitoja rähjäämisen, ylikiihkeyden tai pakoilun sijaan. BAT 2.0 -menetelmän tarkoituksena on luoda eläimelle turvallinen koulutustapa, jolla saada positiivinen kokemus ympäristön häiriöistä, varsinkin ihmisistä ja eläimistä. Menetelmässä käytetään apuna niin eläimen elekielen ja stressitilan tunnistamista, taitavaa, koiraystävällistä pitkän hihnan käyttöä, toiminnallisia vahvisteita sekä ohjaajan taskusta tulevia palkkioita (namit, lelut) ja ennalta suunnittelua. Aluksi pyrkimys on järjestettyjen koulutustilanteiden avulla opettaa eläintä käyttämään omaa rauhoittavaa elekieltään tehden siitä kannattavaa eläinyksilölle rähisemisen, karkuun luikkimisen tai liian kiihkeästi toisten koirien luo ryntäilyn tilalle.

BAT on myös metodi ennaltaehkäistä ohitusongelmia tai koira/ihmiskohtaamisten ongelmia, joten se sopii erinomaisesti vasta koiranhankintaa suunnittelevalle ihmiselle tai pentukoiran huoltajalle.

Seminaarissa treenataan myös pitkän hihnan käyttöä ILMAN oikeita koiria – ihminen saa myös kokeilla, miltä tuntuu olla koirana hihnan toisessa päässä ja täten saada lisää oivalluksia hihnakäytön pehmeyteen ja äkkijarrutusten ja tunteiden ylikuumenemisen välttämiseen. Säästä riippuen hihnatreenit ulkona, eli otathan mukaasi luennolle säänkestävät vaatteet, kiitos.


HUOM! Jos et ole vielä käynyt Elekieli-luentoamme, niin suosittelemme käymään sen mieluiten jo ennen BAT-luennon kuuntelua.


Tapahtuman Facebook-sivulle pääset TÄSTÄ